- Bu etkinlik geçti.
Capoeira Angola & Kontak Doğaçlama Kampı
Temmuz 13 @ 1:00 pm – Temmuz 15 @ 5:00 pm
13-15 Temmuz 2024
Pastoral Vadi, Fethiye / Muğla
Eğitmenler:
Berk Zaloğlu & Engin Çolak
Capoeiristaları ve Kontak Doğaçlama dansçılarını bir araya getiren bu buluşmada, birbirine benzeyen bu iki hareket formunu kullanarak yaratıcılığı besleme, yeni ilhamlar yaratma, kalıpları kırma, harekete farklı bir bakış açısı katma, hareket prensiplerini ve tekniklerini karşılıklı paylaşma amaçlarıyla hep birlikte bir araştırma yolculuğuna çıkacağız.
Çalışmamızda öncelikle her iki formla ilgili temel bilgileri paylaştıktan sonra, laboratuvar formatında eğitmenlerimiz eşliğinde farklı konuları araştırmaya başlayacağız.
Capoeira Angola ayağında Afro-Brezilya ritimlerini hareket yoluyla içselleştireceğiz. Hayvanların Capoeira hareketlerine nasıl ilham verdiğini oyunlarla keşfedeceğiz. Ginga (sallanma hareketi) ile kendimizi ifade ederken karşılıklı iki kişinin doğaçlama hareketlerle nasıl etkileşerek oynayacağını deneyimleyeceğiz. Capoeira ritüelinde müziğin hareketlere ve oyuna etkisini inceleyecek, bedensel ve alansal farkındalık üzerine çalışacağız.
Kontak Doğaçlama ayağında partnerle temas, dokunma, hissetme, bırakma, ağırlık paylaşımı, dinleme, davet-yanıt, yerde, orta seviyede ve üst seviyede hareketler, efektif beden kullanımı, temel hareket prensipleri gibi konularda uygulama yapacağız.
Capoeira çalışmalarını Kontak Doğaçlama dansçılarına, Kontak Doğaçlama çalışmalarını Capoeristalara yönelik ve uygun şekilde gerçekleştireceğiz.
Bunların yanı sıra her gün jam ve/veya roda formatında Capoeira Angola ve Kontak Doğaçlama yaparak araştırdığımız konuları beraber serbest bir şekilde deneyimleme ve pekiştirme fırsatımız olacak.
Hareket araştırmamız sırasında Capoeira ve Samba de Roda müzik enstrümanlarıyla tanışıp canlı müzik yapmanın yanı sıra, araştırmamızın bir parçası olarak farklı müzik türleri ve ritimlerle de hareket edeceğiz.
* Bu buluşmaya çocuklarınızla birlikte katılabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için lütfen aşağıdaki “Önemli Bilgiler” kısmına bakın.
ÖNEMLİ NOT: Çalışmaya katılmak için Capoeira ve/veya Kontak Doğaçlama’da başlangıç seviyesinde bile olsa tecrübe sahibi olmak gereklidir.
Capoeira Hakkında
Capoeira, 16. yy’da Afrikalıların Brezilya’da yarattığı bir halk sanatıdır. Capoeira, içinde savaş sanatları ile dansı, müziği, çeşitli ritüelleri ve oyunları birleştirir. Doğuşu Afrikalıların özgürlüklerine kavuşma mücadelesine dayanır. Capoeira, yaratıcılığı ve doğaçlamayı ön plana çıkaran bir sanat formudur. İki kişinin hareket diyaloğu ile yarattıkları oyun ve Capoeira çemberindekilerin etkileşimine dayalıdır. Capoeira hareketteki serbestleşmeyle zihin ve bedeninin özgürleşmesini sağlar. İnsanların beraber keyifli zaman geçirerek topluluk oluşturmasını destekler.
Kontak Doğaçlama Hakkında
Çağdaş dansın en keyifli ve sağaltıcı formlarından olan Kontak Doğaçlama herkesin kolaylıkla öğrenebileceği, standart tekniklerden ziyade kişinin temel hareket prensipleri dahilinde kendi dansını keşfederek ifade etmesini destekleyen, aynı zamanda kişinin bedensel, zihinsel ve duygusal farkındalığını, gelişimini ve yaratıcılığını birçok farklı yönden besleyen, keyifli olduğu kadar zengin ve güçlü bir dans formudur. Her yaştan ve cinsiyetten dans etmek isteyen kişilerin ilgi gösterdiği Kontak Doğaçlama bir veya birden fazla partner ile yapılabilmektedir.
Berk Zaloğlu
“Prateado” Berk Zaloğlu, 90’ların sonundan beri ilgi duyduğu Capoeira’ya 2001 senesinde Türkiye’de sürekli eğitim vermeye başlayan ilk deneyimli yabancı eğitmen olan Professor Urso ile başladı. Yıllar içerisinde Avrupa’da ve Brezilya’da saygıdeğer birçok ustadan (M. João Grande, M. Cabello, M. Ferradura, vb.) eğitim aldı. Instituto Brasileiro de Capoeira-Educação’nın “Çocuklar için Capoeira” eğitmenliği kurslarına katıldı. Birçok organizasyonda ve medyada Capoeira’yla ilgili etkinliklerde bulundu. 2006 senesinden beri Capoeira Angola eğitimi vermekte olup Samba de Roda, Maculele, Coco, Forró gibi diğer Brezilya ritim, dans ve oyunlarıyla ilgilenmektedir. Yoga, Mikusano Mitakara, hayvan hareketleri, beden müziği ve Orff yaklaşımı gibi farklı kaynaklardan ilham alarak bunları organik bir Capoeira eğitimi için harmanlamaktadır. Usta Anastacio Marrom’un kurucusu olduğu Ngoma grubunun parçası olarak Capoeira Angola’nın tanıtılması ve yaygınlaşması için çalışmaya devam etmektedir.
Engin Çolak
Dans eğitimine lise sonrası eşli danslar ile başlayan Engin Çolak uzun yıllar Türkiye’de ve yurt dışında Capoeira eğitimine devam etti. Yıllar içinde eşli dansların yanı sıra Çağdaş Dans, Modern Dans, Klasik Dans, Kung-fu, Taichi gibi farklı hareket disiplinleriyle çalışan Engin, 2010 yılında Kontak Doğaçlamayla tanıştı ve çok sevdiği bu forma odaklandı. Hareket araştırmalarını nefes, masaj ve meditasyon çalışmalarıyla birleştiren Engin, özellikle dans ve hareketin yaratıcı ve doğaçlama kullanımıyla sağaltıcı ve iyileştirici etkisini ön plana çıkaran çalışmalar yapıyor.
Program Akışı Ön Bilgisi
13 Temmuz Cumartesi
13.00-15:00 Check-in/çadır kurumu ve serbest zaman
15.00-15.45 Tanışma çemberi
15.45-16.30 Beden perküsyonu ile Afro-Brezilya ritimleri
16.30-18.00 Capoeira-KD çalışması
18.00-19.30 Capoeira-KD çalışması
19.30-21.30 Akşam yemeği
21.30-22.30 Capoeira çemberi
22:30-23:30 Samba de Roda çemberi
14 Temmuz Pazar
7.30-9.00 Kontak Doğaçlama – Capoeira Jam
9.00-11.00 Kahvaltı ve serbest zaman
11.00-13.00 Capoeira-KD çalışması
13.00-14.30 Öğle yemeği ve serbest zaman
16.00-16.30 Müzik çalışması
16.30-18.00 Capoeira-KD çalışması
18.00-19.30 Capoeira-KD çalışması
19.30-21.30 Akşam yemeği ve serbest zaman
21.30-22.30 Capoeira-KD ortak çemberi
22.30-23:30 Forro partisi
15 Temmuz Pazartesi
7.30-9.00 Kontak Doğaçlama – Capoeira Jam
9.00-10.30 Kahvaltı ve serbest zaman
10.30-11.30 Check-out ve çadır toplama
11.30-13.00 Capoeira-KD çalışması
13.00-15.00 Öğle yemeği ve serbest zaman
15.00-16.30 Capoeira-KD ortak çemberi
16.30-17.00 Kapanış Çemberi
Not: Sabah tesise istediğiniz saatte gelebilirsiniz. Program akışı eğitmenlerin inisiyatifinde ve grubun ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Herhangi bir değişiklik durumunda güncel program kesin kayıt yaptıran katılımcılarla paylaşılacaktır.
Konaklama
Etkinlik Mekânı: Pastoral Vadi Ekolojik Yaşam Çiftliği
Adres: Yanıklar Köyü, Dolmuş Caddesi No.13 Fethiye / Muğla
Google Haritalar: https://maps.app.goo.gl/mS57dAPAkQr7Jrbs7
Web Sitesi: https://pastoralvadi.com/
Instagram: Pastoral Vadi Ecological Farm (@pastoralvadiecofarm)
WhatsApp: +90 544 568 45 85
Telefon: +90 537 643 91 21
Pastoral Vadi ‘de, yılın 12 ayında tatil yapabilir, kırsal yaşamın tadına varabilir, doğayla ve doğallıkla buluşup yerel kültür atölyelerinde el becerilerinizi geliştirebilir, huzur dolu bir ortamda dinlenirken sağlığınız için farklı beslenme düzeni uygulayabilirsiniz.
Fethiye’nin Yanıklar Köyünde çam ormanlarıyla çevrili bir vadinin ortasında, Kargı Çayının yanı başında, keçi, koyun, tavuk, ördek ve at gibi çiftlik hayvanlarının da yer aldığı 42 dönüm büyüklüğündeki zengin biyolojik çeşitliliğe sahip bir arazi üzerinde, ekolojik yöntemlerle sebze ve meyve yetiştirilen çiftlikte, ekolojik mimari yaklaşımıyla tasarlanan taş, ahşap ve kerpiç evler ve bungalovlar bulunmaktadır.
Ulaşım Bilgisi
Ulaşım bilgisi için lütfen aşağıdaki bağlantıya bakınız.
pastoralvadi.com/ulasim.aspx
Konaklama Seçenekleri
Taş, kerpiç ve ahşap evlerde birden çok oda bulunabilmektedir. Evin büyüklüğüne göre 2 ila 6 kişi kalınabilir. Odalar 2 kişiliktir. Odada tek kişi kalmak fiyat farkına tabidir. Her evde ortak bir tane banyo/lavabo alanı bulunmaktadır.
TAŞ EVLER
Yöresel mimarî ve malzemelerin kullanıldığı, alt katı tek odalı, üst katı iki odalı bağımsız evlerden oluşuyor. Her evin kendi banyosu, mutfağı ve geniş bir terası bulunuyor.
KERPİÇ EVLER
Elle yapılan kerpiç tuğlalar ve ahşap hatılların kullanıldığı, geleneksel mimari tarzında inşa edilen bu evlerde iki yatak odası, banyo, mutfak, yaşam alanı ve geniş bir sundurma bulunuyor.
AHŞAP EVLER
Pastoral Vadi’nin sınırını oluşturan Kargı Çayı’nın kenarında, yetişkin okaliptüs ağaçlarının gölgesindeki tek ve iki odalı ahşap evlerde banyo ve sundurmada küçük bir mutfak bulunuyor.
BUNGALOV
Bungalov evlerin diğer evlerden ayırt edici en önemli özelliği içerisinde banyo/ lavabonun bulunmamasıdır. Banyo / lavabo evlerin hemen yakınında mutfak tarafında ortak olarak kullanılmaktadır. Evlerin içerisinde toplamda 4 tane tekli yatak bulunmaktadır.
ÇADIR
Çiftliğin belirli alanlarında kısıtlı sayıda çadır kurulabiliyor. Kendi çadırınızı, matınızı ve uyku tulumunuzu getirmeniz gerekiyor.
Yemek
Çiftlikte hazırlanan menü vejetaryen/vegan beslenmeye uygundur. Yemeklerde kullanılan ürünlerin büyük bir kısmı 12 ay boyunca çiftlikteki tarlada yetiştirilen meyve ve sebzelerden oluşuyor. Grup olarak et, balık talebimiz olursa dışarıdan alınarak ekstra ücreti ile yemek yapılabiliyor.
Tam Pansiyon:
Sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği / Odun ateşinde çay, bitki çayları, kek ve poğaça gibi ikramlar / Çiftlikte yetişen ürünler
Yarım Pansiyon:
Sabah kahvaltısı, akşam yemeği / Odun ateşinde çay, bitki çayları, kek ve poğaça gibi ikramlar / Çiftlikte yetişen ürünler
Yemek Servis Saatleri:
09:00 – 10:30 Sabah kahvaltısı
13:00 – 14:30 Öğlen yemeği
19:00 – 20:30 Akşam yemeği
* Yemek servis saatleri boyunca çay ve bitki çayları servisimiz vardır mutfakta ve ücretsizdir. Ücretli olan tek şey Oktay Abi’nin ya da mutfakta Hatice Abla’nın hazırladığı kahve ve çeşitleridir. Kendisi ile konuşup kahvenizi her zaman sipariş edebilirsiniz. Çiftlikte sadece NAKİT geçerli oluyor.
Çalışma Alanı
KERPİÇ SALON
150 m2 büyüklüğünde, 18 metre çaplı sekizgen formdaki ahşap zeminli salona ilaveten sahnesi, fuayesi ve kulisi olan ahşap bağdadi ve kerpiç toprağından duvarları olan binada, ses, ışık ve görüntü tesisatı bulunmaktadır. Tavandaki pervaneler ile serinletilir.
Katılım Ücretleri
Konaklama tercihinize göre kişi başı ilgili katılım ücretleri aşağıda belirtilmiştir.
Taş, kerpiç veya ahşap evde kişi başı tam pansiyon – 5200 TL
Taş, kerpiç veya ahşap evde kişi başı yarım pansiyon – 4800 TL
Bungalovda kişi başı tam pansiyon – 4000 TL
Bungalovda kişi başı yarım pansiyon – 3600 TL
Kendi çadırınızda kişi başı tam pansiyon – 3400 TL (Pastoral Vadi kendi çadırınızda sadece tam pansiyon seçeneği sunmaktadır)
Çocuklarla konaklama: Ebeveynleri ile birlikte kalan 0-3 yaş arası çocuklardan ücret alınmıyor. 4-12 yaş arasındaki çocuklara ise indirim uygulanıyor.
Not: Odada tek kişi kalmak isterseniz lütfen bizden fiyat bilgisi isteyin.
Önemli Bilgiler
1. Katılım ücreti, tercihe göre 2 gece tam veya yarım pansiyon konaklama ve stüdyoda yapılacak tüm çalışmaları içerir.
2. Konaklama için giriş saati 14:00, çıkış saati 12:00’dir.
3. Katılımcılar mekâna kendi imkanları ile ulaşmakla sorumludur. Ancak ulaşım konusunda ortak araç kullanma imkanları için bizimle bağlantıya geçebilirsiniz.
4. Çalışmalara katılmasalar da yakınlarınız kampa gelebilirler, lütfen isimlerini ve bilgilerini kayıt formunda bizimle paylaşın, fiyat bilgileri için iletişime geçebilirsiniz.
5. Çalışmaya küçük çocuklarınızla birlikte gelebilirsiniz. Çocuklar için ayrı bir çalışma olmayacaktır, ancak çocuklarınız çalışmalar sırasında sizinle birlikte stüdyoda bulunabilir. Çalışmalar sırasında ve buluşma boyunca çocuklarınızla ilgilenme sorumluluğu size aittir.
6. Çiftlikte ödeme için herhangi bir kart / pos makinesi bulunmamaktadır. Tüm ödemeler nakit alınmaktadır.
7. Pastoral Vadi de 24 saat boyunca işleyişte olan bir karşılama alanı bulunmuyor. Karşılamada çalışanlar gece saat 24:00’den sonra ayrılıyorlar. Bu yüzden geliş saatlerinizi bize iletirseniz buna göre biz de hazırlıkları tamamlayabiliriz.
8. Sıcak su, evlerde ve çadır konaklaması yapan kişiler için dışarıdaki banyo/lavabolarda öğlen 12:00’den gece 24:00’e kadar oluyor. Sabah erken saatlerde çok sıcak su bulunmuyor. Sıcak suyun gelmesi için evlerde ve dış banyolarda sıcak su musluğunu açınca 1-2 dakika beklemeniz gerekiyor.
9. Üç katlı ana binanın önünde 24 saat internet bulunuyor. Bu alanda masalarda oturup dilediğiniz gibi interneti kullanabilirsiniz.
KAYIT İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN: https://t.ly/ugTit